Inspectie Energielabel

Kost uw gebouw energie, of levert het energie op?

Met ingang van 2023 is ieder commercieel gebouw in Nederland verplicht om minimaal energielabel C te hebben. En vanaf 2030 zelfs energielabel A. Bent u daarop voorbereid?

Het energielabel geeft aan of uw vastgoed energiezuinig of –onzuinig is. En dat merkt u natuurlijk rechtstreeks in uw energierekening, comfort en CO² uitstoot. Bij verkoop, huur of oplevering van vastgoed is een geldig energielabel verplicht.

Eigenaren van utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen, winkels en ziekenhuizen moeten voor het verkrijgen van het energielabel een deskundige inschakelen om het gebouw te controleren op de energieprestatie.

1. Inspectie Energielabel
EVM Vastgoedmanagement regelt de energielabel-inspectie van uw vastgoed.

2. EPA-U advies
De inspectie leidt tot een energieprestatieadvies (EPA) dat adviseert over de bouwkundige en installatietechnische verbeteringen om tot een beter label te komen. Ook geeft het inzicht in de kosten, baten en terugverdientijd van deze maatregelen.

3. Uitvoering van de verbeterende maatregelen
Tot slot verzorgt EVM Vastgoedmanagement de werkzaamheden om energielabel C te bereiken. Of, als u vooruitstrevend bent, om meteen dóór te pakken naar energielabel A.

Wilt u zonder zorgen naar het juiste energielabel? Neem snel contact op met EVM Vastgoedmanagement!